Wat de vrije natuur ons nog geeft.

Zes jaar geleden kreeg ik van een vriendin de vraag om arganolie mee te brengen van mijn vakantie in Marokko.

Ik kon me toen niet inbeelden dat ik ondertussen al heel wat mensen heb kunnen blij maken met de meest zuivere arganolie uit het dorp van mijn vader.

Mijn eerste kennismaking met argan was tijdens mijn vakanties in het berberdorp Timkiti, Marokko, waar de vrouwen de olie gebruiken in hun dagelijkse leven.

De vrouwen rapen en plukken ganse dagen argannoten, om vervolgens de noten te breken en olie uit de pit van de noot te halen.

Zelfs tot op vandaag gebeurt dit op traditionele wijze…met de hand.

De zuivere olie die de vrije natuur hen geeft, wordt gebruikt voor de verzorging van de huid en het haar, alsook in de keuken bij de bereiding van hun voedsel.

 

Lokaal, door en voor vrouwen.

Ondertussen werk ik samen met de lokale vrouwenvereniging van het berberdorp via onze vereniging Imazighen.

De manueel geproduceerde zuivere olie wordt op geregelde basis richting Mol verzonden.

Ik verkies een rechtstreeks afname van de olie van deze vrouwencoöperatieve.

Imazighen is een NGO voor de ondersteuning van 3 berberdorpen in Zuid-Marokko.

Ik zorg ervoor dat ik een sterke, vriendschappelijke band met de lokale vrouwengemeenschap heb, waardoor ik kan waken over de kwaliteit van de olie, zicht krijg op de investeringen die de vrouwen met het verkregen geld kunnen doen en heb ik tevens rechtstreekse impact op het welzijn van de leefgemeenschap in zijn geheel.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »